David Shalleck - Edith Wharton

Mediterrán nyár

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota: újszerű
  • Kiadás éve: 2007
  • ISBN: 9789639667945
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 364

David ​Shalleck szakács karrierjét New York és San Francisco legjobb éttermeiben kezdte. Ezúttal egy európai kulináris kalandtúrára vállalkozik.
Kimerítő, ám szakmailag rendkívül hasznos tanulmányútja során Provence-ban és szerte Olaszországban megtanulja, mit jelent igazán séfnek lenni. Négy év után, amikor már azt fontolgatja, hogy visszatér az Államokba és kevésbé megerőltető feladatba vágja a fejszéjét, ritka lehetőség kínálkozik számára: séf lehet a Serenityn, egy klasszikus vitorlás jacht fedélzetén, amely Olaszország egyik leghíresebb házaspárjának a tulajdonában van. A házaspár nagy kihívás elé állítja Shallecket: egész nyáron főznie kell rájuk és vendégeikre, de az általuk meghatározott különleges feltétételek mellett: nem készítheti el kétszer ugyanazt az ételt, és minden kikötőhelyen kizárólag helyi hozzávalókból dolgozhat, hogy mindig megfeleljen az adott régió kulináris hagyományainak. Az elkészített ételeket luxuskivitelben kell tálalnia az ínyenc pá? kifinomult ízlése szerint. Nem kevés megoldásra váró feladat egyetlen embernek a tenger közepén…
A Serenity öt hónapos útja a francia Riviéráról indul. A hajó végighalad Olaszország nyugati partja mentén Amalfiig, átszeli aTirrén-tengert Szardínia felé, felmegy Korzikára, majd visszatér Saint Tropez-ba a szezonvégi vitorlásversenyre.
A Mediterrán nyár intim bepillantást enged egy exkluzív világba, és új köntösbe bújtat lélegzetelállító látványosságokat. A régi világ eleganciája
és a tengeri élet emlékezetes portréja tárul elénk receptek és ötletek kíséretében, amelyek segítségével a pompás ételeket akár saját asztalunkra is varázsolhatjuk.

A Földközi-tengeren nyáron luxus körülmények között hajókázni egy távoli paradicsom felé mámorító, álomszerű élmény…
– Frances Mayes-

Friss könyvek a címlapról