Lukács István · Novák Ferenc · Nagy László

Mesterszakácsok ​receptkönyve

2990Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Tartalomjegyzék

ELŐSZÓ
BEVEZETŐ
ELSŐ RÉSZ: RECEPTEK SZÖVEGBEN, KÉPEKBEN
1. Levesek. Levesbetétek (Novák F. – Lukács I.)
Híg, sűrített, barna-, püré-, krém-, gyümölcs- és különleges levesek
Házi gyúrt tészta, tésztaipari száraz tészta és egyéb levesbetétek
2. Mártások (Novák F. – Lukács I.)
Hideg alap- és összetett mártások
Fűszeres vajak
Dresszingek
Meleg alapmártások és változataiból, gyümölcsből, zöldségfélékből készíthető mártások
3. Előételek. Könnyű vacsoraételek (Lukács I. – Novák F.)
Hideg összetett kevert saláták
Hús-, hal-, szárnyas- és zöldségkoktélok
Húsból, belsőségből készíthető meleg előételek
Gombából, rizsből, zöldségfélékből készíthető előételek
Töltött palacsinták, rétesek, vajaspástétomok
4. Tojásból készíthető ételek (Lukács I.)
Hideg töltött és kocsonyázott tojások
Meleg tojásételek. Bevert-, habart-, tálon sült-, töltött tojás-változatok
5. Halakból és egyéb hideg vérűekből készíthető ételek (Lukács I.)
Édesvízi halak
Tengeri halak
Egyéb hideg vérűek
6. Marhahúsból készíthető ételek (Novák F.)
Bélszín
Lapos hátszín
Magas hátszín (rostélyos)
Fartő
Lapocka
Lábszár
Belsőségek
7. Borjúhúsból készíthető ételek (Lukács I.)
Gerinc
Szűzpecsenye
Borda
Comb
Lapocka
Szegy
Csülök
Fej és láb
Belsőségek
8. Sertéshúsból készíthető ételek (Lukács I.)
Szűzpecsenye
Borda
Comb
Felsál
Lapocka
Oldalas
Dagadó
Tarja
Csülök
Belsőségek
Malac
Süldő
9. Bárány-, birka- és ürühúsból készíthető ételek (Novák F.)
Báránygerinc
Borda
Comb
Lapocka és szegy
Birkacomb, -lapocka és -szegy
Ürügerinc
Borda
Comb
Lapocka és vese
10. Házinyúlhúsból készíthető ételek (Novák F.)
Pecsenyenyúlcomb
Pecsenyenyúlgerinc, -comb, -lapocka
11. Szárnyashúsból készíthető ételek (Novák F.)
Csirke
Jérce
Kakas
Gyöngytyúk
Húsgalamb
Pulyka
Kacsa
Liba
12. Vad- és vadszárnyashúsból készíthető ételek (Lukács I. – Benke L.)
Őz és szarvas
Vadsertés
Vadnyúl
Fácán
Fogoly
Fürj és szalonka
Vadkacsa
13. Főzelékek. Köretek (Novák F.)
Burgonyából készíthetők
Rizsből készíthetők
Gabonafélékből készíthetők
Száraz hüvelyesekből készíthetők
Vegyes köretek
Zöldség- és főzelékfélékből készíthetők
Bimbóskel
Brokkoli
Cukkini
Csemegekukorica
Csemegepaprika
Csemegeparadicsom
Endívia
Fejes, savanyú és vöröskáposzta
Fejes saláta
Feketegyökér
Karalábé
Karfiol
Kelkáposzta és kínaikel
Mangold
Pasztinák
Patisszon
Sárgarépa
Spenót
Sóska
Spárga
Tök
Zeller
Zöldbab
Zöldborsó
14. Saláták (Lukács I.)
Gabonafélékből, száraz hüvelyesekből, zöldség- és főzelékfélékből készíthető saláták
15. Tészták (Novak F. – Benke L.)
Gyúrt tészták
Kevert tészták
Kelt tészták
Élesztős vajastészta (Blundel)
Omlóstészták (Linzer)
Rétesek
Felvertek
Vajastészták
Égetett tészták
Felfújtak
Pudingok
Gyümölcsös készítmények
Tésztaöntetek
16. Egytálételek (Novák F. – Lukács I.)
17. Az 1984. évi szakácsolimpia díjnyertes receptjei
MÁSODIK RÉSZ: HOZZÁVALÓK PALETTÁJA SZÖVEGBEN, KÉPEKBEN
18. Élelmiszer ABC. Az élelmiszerek fajta szerinti, azon belül friss, gyorsfagyasztott, konzerv és szárított változata (Nagy L.)
Halak és egyéb hideg vérűek
Húsok, húsipari termékek
Szárnyashúsok, baromfiipari termékek
Vadhúsok, vadszárnyashúsok
Zöldségfélék
Bab
Borsó
Lencse
Burgonya
Gyökérzöldségek
Hagymák
Káposzta és rokonai
Levélzöldségek
Vegyes zöldségfélék
Gombák
Gyümölcsök
Fűszernövények
Italok
Borok
Pezsgők
Sörök
Borpárlatok (brandyk)
Párlatok
Likőrök
A bor mint fűszer
19. Gasztronómiai ismeretek
Az ételnevek eredete
A szakácsmesterség értelmező szótára
IRODALOM
TÁRGYMUTATÓ

  • Lukács István · Novák Ferenc · Nagy László
  • 1

Friss könyvek a címlapról