Pepe Cuesta - Jorge Esteve - Inés Gandara - María José Gómez - Teresa Mas

Német – osztrák konyha lépésről lépésre

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: HVG
  • Kiadás éve: 2011
  • ISBN: 9789633040348
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 119

Az Osztrák-Magyar Monarchia, az Oszmán Birodalom és az orosz fennhatóság egyaránt befolyással voltak Közép-Európa alapvető étkezési szokásaira. A térség sajátos éghajlata és a hajdanvolt nehéz életkörülmények a tápláló étkek – kiadós levesek, párolt húsok –, valamint a speciális tartósító eljárások elterjedésének kedveztek, mint a füstölés vagy a pácolás. A németek és az osztrákok – a legtöbb közép-európai néphez hasonlóan – nagy élvezettel fogyasztanak mindenféle húst és húskészítményt, kiváltképp kolbászt és más felvágottakat, kedvelt köret a káposzta és a krumpli, de nem hiányozhat az asztalról a könnyű bor, az erős sör, a fűszeres kenyér, a különféle fűszerek, a tejföl vagy a joghurt sem.

Friss könyvek a címlapról