Szigeti Andor

Népi konyha
A ​palócok, a matyók, a bodrogköziek, a Felső-Tisza vidékiek, a hajdúságiak, a nyírségiek és a sárrétiek ételei

7990Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Mezőgazda
  • Kiadás éve: 2006
  • ISBN: 9632860276
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 384

Az utóbbi időben felértékelődött a múlt, új színben látjuk a hagyományos népi-paraszti élet mindennapjait, a paraszti-földműves élet tapasztalatait. Újra értékeljük azt a paraszti leleményt és tudást, amire a mindennapok során szüksége volt a hajdani földművesnek, gazdálkodónak. Szigeti Andor alföldi tájakról gyűjtött ételrecepteket és színes táj- és szokásleírásba ágyazta őket. Bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. Bőséges receptválasztéka régi könyvek és néprajzi dolgozatok alapján készült. Ezek között olyan ételek is találhatók, amelyek alapanyaga mára kikopott a napi étkezésből. Az archív fotók a konyhát, az ételkészítés eszközeit és néhány evés-ivással összekötött alkalmat mutatnak be.

Friss könyvek a címlapról