A kötet kétféle élvezetet kínál az olvasónak: pikáns, erotikus történeteket, érdekes művelődéstörténeti anekdotákat és „gáláns recepteket” a szerelem élvezeteinek fokozásához. A szellemes és mulatságos kötet elmeséli, hogy Éva csábító almájától kezdve miféle ételekkel bájolták el a hölgyek a férfiakat, milyen volt a „feledés mártása”, amivel Kalüpszó nimfa marasztalta Odüsszeuszt, mivel étette meg egykor Kleopátra Antoniust, milyen volt a Karolingok korából származó híres „angyalok levese”, miféle szerelmi bájitalnak köszönhette világrajövetelét XIV. Lajos, a Napkirály és hódító erejét Casanova. De megtudhatjuk azt is, hogy Távol-Keleten, Óceánia szigetvilágában, ahol „nem bűn a szerelem”, a kifinomult konyhaművészet milyen meglepetéseket kínál a kíváncsi turistáknak. A közreadott 250 recept segítségével mindezt otthonunkba varázsolhatjuk, miközben kitűnően szórakozhatunk az élvezetes „sztorikon”.