Dr. Baranyai György

Pálinkafőzés
Kézikönyv kisüzemek számára

2990Ft Szállítási költség info shipping cost

A könyv fóliája a borítón gyűrődéses.

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Mezőgazdasági
  • Kiadás éve: 1986
  • ISBN: 963232210x
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 309

E mű kiadását az indokolja, hogy egy 1982-es rendelet lehetővé teszi gyümölcspálinka előállítását magánszemélyek részére is. Ennek módja lehet magánszeszfőzde létesítése, illetve már működő főzdék bérbe- vagy szerződéses használatba vétele. A könyv természetesen a már működő szövetkezeti, tanácsi és állami gazdasági szeszfőzdék szakembereinek is készült.
Ez a mű mindazt a sokrétű ismeretanyagot tartalmazza, ami a szeszfőzde üzemeltetésével kapcsolatban szakmai, jogi gazdasági területen felmerülhet.
A szerkesztők ismertetik a gyümölcsszeszipar alapanyagait, majd részletesen bemutatják az egyes műveleteket: a cefre erjesztését, a lepárlást, a befejező gyártási műveleteket. Tárgyalják a vizsgálati módszereket, foglalkoznak a szeszfőzdék karbantartásával, energia- és vízgazdálkodásával.
Három fejezet a pálinka főzésére, forgalomba hozatalára, jövedelmének ellenőrzésére és adóztatására vonatkozó rendeleteket, jogszabályokat tartalmazza.

 

Friss könyvek a címlapról