Művészi formák textilből és papírból. A szépen terített asztal a fantáziadúsan hajtogatott szalvétákkal válik teljessé. A stílusosan elkészített szalvéták a vendéglátó jó ízléséről tanúskodnak. A könyv több mint 50 klasszikus és eredeti szalvétahajtogatási formát mutat be. A szalvéták hajtásához nincs szükség semmilyen hajtogatási ismeretre, mivel a könyv mindent részletesen elmagyaráz, képekkel és szöveggel egyaránt. Hasznos tudnivalókat is találunk az ünnepi asztal megfelelő terítéséről, és a szalvéta helyes használatáról. Nagy áttekintő fejezet könnyíti meg a szalvéta kiválasztását a különböző alkalmakhoz. Horst Hanisch a Német Gasztronómiai Akadémia (GAD), valamint a Felszolgálómesterek Szövetségének tagja, ezenkívül már sok éve ismert mint szakkönyvíró és egyetemi docens.