Erdős Renée

Teano Amaryll egyszerű élete II. Könyv: A herceg

1,500 Ft Szállítási költség info shipping cost

Aláírt példány.

Készleten

  • Példány állapota: közepes
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 197

Részlet a könyvből:

A levegőben, a napfényben, magasan a rózsafák fölött hat fehér pillangó cikázott egy csoportban. Keringett, játszott, kergetőzött, hol magasabbra szállt, hol lejebb röppent az augusztusi melegben, az illatban, bal kicsiny, mámoros, fehér pillangó |..
A gyermek ott feküdt a rózsafák előtt a földre terített szőnyegen. Fölnézett a pillangókra és örömmel kiáltott fel;
– Vijág! Jepül a vijág!
Giovanni Vano, akit becéző nevén Kispipinnek hívtak, a kis törpe ember, aki ott guggolt a szőnyeg egyik csücskén és vigyázott, hogy hangyák, bogarak, legyek ne másszanak arra a helyre, ahol Annamária fekszik, csaknem meztelenül a napon, most fölemelte fejét és a diófa felé nézett, amelynek árnyékában egy nyugvóágyon, ott feküdt a beteg férfi, akinek szeme most szintén a pillangókon függött.
– Hallotta uram? – kérdezte tőle nevetve, – azt mondta rájuk; “virág. Repülő virág! Hogy mi nem jut ennek eszébe! Annamária felnyújtotta két gömbölyű, meztelen karocskáját a levegőbe és kiabálni kezdett.
– Add ide vijágot! Kell Annamájiának vijág! Add idei
– Hogy adjam neki a virágot! – nevetett Kispipin, – hát hogyan fogjam meg, édes drágaságom, hogyan fogjam meg, ha egyszer repül! Nincs neki szára, láthatod!

Friss könyvek a címlapról