Halász Katalin

Tej ​nélkül egészségesen

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Az ​elmúlt két évtizedben az allergiás betegek és ezen belül ételallergiák száma világszerte, így hazánkban is ugrásszerűen megemelkedett. Az ilyen betegek táplálása egyre nagyobb problémát jelent mint szakemberek, mind a család számára. Különösen probléma ez még nálunk, mert az élelmiszeripar nem készült fel félkész, illetve készételekkel az ellátásukra. A helyes összetételű, megfelelő kalóriatartalmú táplálás különösen fontos gyermekkorban. A különös fontosságot az adja, hogy csecsmő- és gyermekkorban a táplálkozás nemcsak az elhasznált napi kalóriát pótolja, hanem a fejlődéshez, gyarapodáshoz szükséges anyagokat is szolgáltatja – a szénhidrát, zsír és fehérje mellett ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, stb. Ezek közül a legfontosabb a fehérje, amely a legnagyobb szerepet játssza a testfelépítésben. A szervezetnek van zsír- és szénhidrát-tartaléka, de fehérjetartaléka nincs. Ha a táplálékkal nem kerül a szervezetbe elegendő mennyiségű fehérje, az izomzatból bontódik le, súlyosabb esetben a szívizom is károsodik. Tehát nagyon fontos a fehérjebeveitel, amit az tesz nehézzé, hogy az ételallergia rendszerint valamelyik élelmiszer-fehérje ellen alakul ki (tej, tojás, szója, stb). A nehézséget fokozza, hogy a betegek rendszerint többféle élelmiszer fehérjére érzékenyek. A cél: minőségileg megfelelő táplálék összeállítása megfelelő kalóriatartalommal, a gyermek étvágyának megfelelő mennyiségben. E problémák megoldásában kíván Halász Katalin receptgyűjteménye segíteni. Ez a receptgyűjtemény hiánypótló, és sok segítséget nyújt azoknak a családoknak, ahol allergiás betegek vannak.

  • Halász Katalin
  • 1

Friss könyvek a címlapról