Gyurcsáné Kondrát Ilona · Hidvégi Edit · Borbás Judit

Tejcukorérzékenyek ​nagy diétáskönyve

1990Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) –mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.
– Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak?
– Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat?
– Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás?
– Mi a különbség a fruktózérzékenység és a fruktózintolerancia között és mire figyeljünk, ha laktóz- és fruktózérzékenyek is vagyunk?

A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat. A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.

  • Gyurcsáné Kondrát Ilona · Hidvégi Edit · Borbás Judit
  • 1