Soós Zoltán

Új versek és gorombakovácsok (dedikált)

750Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 1977
  • ISBN: 9632706471
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 207

Soós ​Zoltán új – nyolcadik – verseskötete még azokat is meglepi majd, akik állandóan figyelemmel kísérik költői pályafutását, rendszeresen olvassák verse-it. Kritikai érzéke már nemcsak a „külvilágban” keres tárgyat magának, hanem önmagával is kemény szembenézésre készteti. Nemcsak kifelé, hanem befelé fordított tükör is a vers: önmaga illúziótlan megismerésének eszköze. Kísérlet egy belső válság megoldására, megvallása szorongó elbizonytalanodásnak és keresése egy „szilárd pontnak”, ahol lábát újból megvetheti. Megrendítő őszin-teséggel ír „alkoholizmusáról” és a „kigyógyulás” nehézségeiről. Vissza-visszajár szülőfalujába, és gyermekkora, ifjúsága emlékeit élesztgeti. De igazi otthona az üzem, a gyár, mely számára elsősorban egy eszme: „a rend modellje”.
Szóljanak bár versei a borról vagy a szerelemről, legyen a hangulatuk nekike-seredett szilaj, csüggedten szomorú vagy játékosan groteszk, Soós látásmódja és hangja mindig egyéni, összetéveszthetetlen: néha indulatos, talán nyers is, de feltétlenül őszinte és emberi.
Új verseihez csatolta a költő a már korábban megjelent, keresett, de fellelhe-tetlen Gorombakovácsok c. versciklusát is.

Friss könyvek a címlapról