Antonio Skármeta

A ​költő lakodalma

500Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:

Antonio ​Skármeta, aki a Neruda postása (és a regényből készült ragyogó film) révén lett világhírű, egy chilei író esetében igencsak egzotikus helyszínt választott új regényéhez. A költő lakodalma az Osztrák-Magyar Monarchiában, egy apró adriai szigeten, a képzelet szülte Gemán játszódik az első világháború előtt. Itt telepszik le egy gazdag salzburgi bankár fia, Jerónimo Franck, és feleségül veszi a sziget legszebb lányát, Alia Emart.
Miközben a település apraja-nagyja a lakodalom lázában ég, a nagy háborúra készülődő monarchia katonákat akar toborozni a szigeten, minek következtében új erőre kapnak a gemaiak függetlenségi törekvései.
A szabadságharcosok – kiknek egyike lángolóan szerelmes a szépséges Alia Emarba – megölik a szigetre érkező osztrákokat, mire Bécs bosszúhadjáratot hirdet.
A kacér s szívében kifürkészhetetlen titkokat rejtegető Alia vajon kit választ végül: a gazdag osztrák áruház-tulajdonost vagy a szegény, gemai szabadságharcos költőt? S megmenekülnek-e a „szabadságharcosok”, akikért a vérengző osztrákok tűvé teszik a szigetet?
Finom erotika és humor szövi át Skármeta szenvedélyektől izzó történetét, mellyel a szerző Dalmáciából kivándorolt őseinek is emléket állított…
A költő lakodalma a Neruda postásá-hoz fogható világsiker; számos díjat nyert, Franciaországban 2001-ben az év legjobb külföldi regényének ítélték.

  • Antonio Skármeta
  • 1

Friss könyvek a címlapról