Tóthné Pánya Marianna

Házi ételek

900Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadó: Tóth
  • Kiadás éve: 2007
  • ISBN: 9789635965496
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 94

Süteményeskönyvem ​nagy sikere után határoztam el, hogy szakácskönyvemet is megjelentetem. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam levélben, telefonon és e-mailben: „Nagyon örültem, hogy olyan süteményeskönyvet vettem meg, amelyben a receptek részletesen, közérthetően vannak leírva. Olyan hasznos tanácsok vannak a könyvben, amelyek segítségével egy kezdő háziasszony is mindent el tud készíteni. A legfontosabb pedig, hogy minden hozzávalót könnyen be lehet szerezni.” Ezek a mondatok, kedves szavak ösztönöztek arra, hogy hasonló stílusban megírjam ezt a könyet.
Első lépésként az évek során összegyűjtött rengeteg receptből kiválogattam azokat, amelyeket nagyon gyakran megfőzök, megsütök, hogy hasznos tanácsokat tudjak adni az elkészítésükhöz.
Nagyon sokat főzök, szinte mindennap, mivel az öt gyerekem és a férjem otthon ebédelnek. Szeretnék nekik változatos ételeket készíteni, mindig újabb és újabb recepteket próbálok ki, amelyeket ők rögtön kontrollálnak. Ezért állandóan kísérletezgetek, az ő tanácsukra sokféle változatot kipróbálok. A könyvbe azért nem csak újdonságokat, különleges ételeket válogattam össze, hanem nagyon sok hagyományos magyar ételt is. Ilyen például a pörkölt, amely az egyik legismertebb étel. Ennek ellenére találkoztam olyan emberekkel, akik nem igazán tudják hogyan kell elkészíteni, pedig a nevében van, „pörkölni” kell a húst saját levében és nem sok vízben főzni. Ehhez hasonló tanácsokkal szolgálok minden recepthez, hogy megkönnyítsem az ételek elkészítésének módját.
Ez a könyv nem igazán a reformtáplálkozásról szól, amikor csak teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, barna rizst, párolt zöldséget, tofut és ehhez hasonló dolgokat szabad csak fogyasztani. Sorolhatnám még ezeknek az ételeknek a listáját. Természetesen nem azt állítom, hogy ezek nem jók, mivel én is eszek hasonló dolgokat, és tudom, hogy a zöldségek és gyümölcsök nagyon egészségesek, hanem hogy nagyanyáink mindent megettek, változatosan étkeztek és 90 évet éltek. Ezzel én azt akarom mondani, hogy szerintem mindent lehet enni, csak mértékkel, ha bármit túlzásba viszünk, az az egészségünk rovására megy. Ne együnk mindennap húst, vagy egy-egy dúsabb étkezés után tartsunk néhány zöldséges napot és étkezzünk könnyebben! Mindenkinek egyet javasolhatok az elhízás ellen, a mozgást és néha egy-két nap böjtöt a felhalmozódott méreganyagok kiürülésére.
A könyvben mindenféle ételrecept megtalálható, levesek, szószok, sült húsok, párolt zöldségek és saláták. Tehát kedvére válogathat mindenki. Szerintem még a vegetáriánusok is találnak benne néhány olyan ételt, amit szívesen kipróbálnának. Ha lehetséges, az ételeket házi tenyésztésű sertésből, pulykából vagy csirkéből készítsék, mert egyrészt sokkal ízletesebb, másrészt egészségesebb. A zöldséget és gyümölcsöt pedig olyan termelőtől vegyék, aki nem használ sok vegyszert.
Ezt a könyvet nem csak kezdő háziasszonyoknak ajánlom, akik most sajátítják el a főzés fortélyait, hanem azoknak is, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, esetleg hagyományos recepteket másképp elkészíteni, egyszóval imádnak sütni, főzni, a konyhában tevékenykedni, és nem utolsósorban enni, de csak mértékkel.
Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez!

Friss könyvek a címlapról