László Gyula

Magyarrá lett keleti népek

750 Ft Szállítási költség info shipping cost

Készleten

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 1988
  • Nyelv: Magyar
  • Oldalak száma: 280

Bármennyire ​is tökéletes a magyar nép ötvözete, mégis szép és helyes dolog különböző népelemeink őstörténetének nyomozása. Ez szabadít ki a nyomasztó egyedül vagyunk érzésből, amely a lehangolódott és hitüket vesztett legjobbjainkat oly gyakran emésztette” – írja László Gyula az előszóban.

Valóban a magyar nép eredete, összetétele mindig foglalkoztatta a kutatókat és az olvasókat egyaránt. A könyv szerzői – legújabb kutatási adataik alapján – azt a folyamatot kísérik végig, hogyan is illeszkedtek be a magyarságba a honfoglalás után csatlakozott, majd letelepített, Keletről érkezett népcsoportok. E népek őstörténetének szálait nehéz kibogozni, hiszen sokuknál alig-alig találunk valamilyen bizonyítékot arra, hogy valaha külön népként léteztek. Éppen a források hiánya miatt különböző magyarázatok is lehetségesek. Kitűnő összefoglalást adnak a szerzők a székelyek, blakok, kazárok, besenyők, jászok, palócok és a törökök magyarságba való ötvöződéséről.

Izgalmas és hasznos olvasmányt jelenthetnek a kötetben összegyűjtött tanulmányok mind a szakemberek, mind az érdeklődők számára.

Friss könyvek a címlapról