Richard Bassett

Hitler kémfőnöke

750Ft Szállítási költség info shipping cost

Elfogyott

  • Példány állapota:
  • Kiadás éve: 2006
  • ISBN: 9633700027
  • Nyelv: magyar
  • Oldalak száma: 303

Wilhelm ​Canaris tengernagy hosszú pályafutása igen változatosan telt. Egyszerű tengerésztisztként kezdte, majd Hitler hírszerzésének legfőbb vezetőjévé küzdötte fel magát, végül pedig államellenes összeesküvésre hivatkozva végezték ki a II. világháború utolsó heteiben.

Az I. világháború után került a hírszerzéshez, ahol tevékeny szerepet játszott Hitler hatalomra jutásában. Miután azonban megismerte a nácik rémtetteit, komoly erőfeszítéseket tett a rendszer megdöntésére. Az újabb háború kitörésekor még komolyabb kettős játszmába kellett kezdenie.
Mint a hírszerzés vezetőjének, egyértelmű volt a feladata – ugyanakkor igen sokat tett azért, hogy Hitler terveit a lehető legjobban akadályozza, és Németország vesztesen kerüljön ki a világégésből. Komoly kapcsolatot tartott fenn a szövetséges hírszerző szolgálatokkal és a különböző ellenállási mozgalmakkal. E kettős játék vezetett aztán kivégzéséhez is.

Richard Bassett könyve igen szemléletesen mutatja be Canaris életútját, és jól kiemeli a tengernagy pályafutásának ellentmondásait – mélységekbe menően elemezve e páratlanul izgalmas személyiséget, máig sem teljesen ismert tevékenységét és a háborúban játszott szerepét.

Friss könyvek a címlapról